Символ на ВСГР и два лозунга
ВСГР Символ на ВСГР За майка България

ВСЕБЪЛГАРСКИ СБОР ГЕОРГИ РАКОВСКИ

вестник Свободно слово-лого

Победа за нашето момиче

Публикация на в-к Свободно слово | бр. 97(42), 22.11.2023 - 29.12.2023 | автор: Стефан Парлапански

Известната рок певица Милена Славова преди дни излезе победител в съдебната битка с ЛГБТИ обществото заради публикация във фейсбук профила си през 2021 г.: Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци.

Eдно интервю на Стефан Парлапански с Милена:

Какво Ви провокира да напишете този пост?
Провокира ме това, което видях във фейсбук – качена снимка от гей парад тук, в София, нямам представа дали е монтаж или не, не съм специалист точно в тази насока, но това, което видях беше отвратително – един, да го кажем мъж, полугол, който си беше забил българското знаме в задника, по-точно, дръжката на трикольора!

Как разбрахте, че има заведено дело?
Получих призовка. Странно се почувствах, защото в комунизма не са ми пращали за изказвания такива неща, а сега, след толкова години ми пратиха.

Имахте ли притеснения за изхода на делото? Че ще Ви осъдят?
Да, имах притеснения, защото отдавна нямам вяра на съдебната система, виждайки какво се случва и съм много приятно изненадана от финалния резултат.

По време на делото много хора Ви подкрепиха. Очаквахте ли го?
В интерес на истината не. Не съм очаквала. Явно това грозно нещо което видях не се харесва и на много други хора. И днес ме спират по улицата, в магазина и къде ли още не и ми казват: Браво, браво, ние сме с теб, ние разсъждаваме по същия начин като теб. Продължавам да се чудя защо трябва да се парадира с това нещо. На всеки си е негова работа какво прави. Защо трябва да се притискат децата, да им се обясняват някакви глупости. Една приятелка ми изпрати книжка – образователна, за деца. На корицата е снимка с текст какво има тате в корема? Тате в корема има бебе. А защо има тате в корема бебе – защото тате преди това е бил мама. И моята приятелка ми казва: Аз съм абсолютно полудяла, защото моята дъщеря е на девет години, седнали сме да вечеряме и тя ме пита – мамо, аз как съм се родила, момче ли? И после, като съм пораснала, съм станала момиче? Аз съм против това нещо. Всеки е свободен да си прави каквото иска, когато навърши възраст, в която да може сам да взима осъзнати решения. Но преди това да се обработват, да се притискат децата е абсолютно нарушаване на човешките права – на правата на децата и на техните родители. Един филм може да е забранен до 16 г. за това, че в него се целуват мъж и жена, а в същото време свободно да има детско порно.

В тази връзка смятате ли, че гей парада в София трябва да бъде забранен?
Хората, които ходят там си мислят, че това е една свобода и те трябва да имат свобода: иху-аху, готино, това е страшен купон. Не, това според мен е една скрита бомба, която ще избухне след време и ще бъде много тежко!

Споменахме за подкрепата, но как реагира другата страна, не получихте ли някакви заплахи?
Да, още откакто написах поста започна това нещо - обидни, грозни, садистични заплахи на лична основа, примерно щели да ми извадят очите, да ме вържат за инвалидна количка и да ме удавят, че ще хвърчат черва и кръв – такива неща, садистични желания.

Взехте ли някакви мерки?
Да – подадохме сигнал до прокуратурата с искане да установят кои са тези хора и да вземат мерки срещу тях и от там ми отговориха аз да посоча тия хора. Но аз откъде да ги знам кои са. Това е тяхна работа, аз съм им предоставила данни.

Имахте ли някакви пречки в професионалната Ви кариера във връзка с тази изразена Ваша позиция?
Е разбира се! Как иначе? Спряха да ми минават проектите, защото за съжаление тези хора явно са навсякъде, където има разпределение на пари. Там имат пипала и ги дават само на свои хора.

Какви са творческите Ви планове в близко бъдеще?
Продължавам да пиша музика, продължавам да правя концерти, живота си върви, но с фондовете имам проблеми.
Наскоро излезе моята дългосвиреща плоча Ха-ха, която досега беше някаква много рядка, колекционерска. Виждала съм по сайтове да се продава за 600, за 1000 лева. Сега излезе нов тираж от хиляда бройки, които за четири дни се изкупиха и сега ще правим ретираж.

В подкрепа за Милена Славова

Какво си спомняте от Вашето детство и младежки години и имахте ли проблеми с властите?
Израснала съм в Лозенец, тогава беше краен квартал. Южният парк тогава го нямаше, там имаше едни храсталаци и дървета. Имах страхотно детство! Такова детство, каквото не си го давам на никой. От сутрин до вечер играехме навън, аз играех футбол с момчетата. Впоследствие поради това как се обличах и как исках да изглеждам започнаха проблемите, защото бях различна. Разни доносници, от които тогава бъкаше, а и сега и винаги ги е имало са подавали доноси и ме бяха определили едва ли не като враг на народа. Когато започнах да правя концерти, не ме пускаха на Запад. Пускаха ме само в Съветския съюз и едва когато падна режима на Тодор Живков за пръв път посетих западна държава –Италия.

Знам, че сте била и в Северна Корея. Какви са Ви спомените?
Северна Корея беше едно много интересно място. За пръв път видях такъв режим – едни хора, които уж са свободни, но са всъщност крепостни селяни. Нямат въобще право на мнение и правят това, което им се каже, а ако не биват наказвани. Например Ким Ир Сен умира и ако не плачеш на улицата ще бъдеш наказан. На концертите, които правехме докарваха мъжете и жените в отделни открити камиони. Жените бяха с небесносини рокли, мъжете – с тъмночервени костюми, абсолютно всички бяха облечени по един и същи начин.

Говори се, че новият ни кмет е хомосексуалист, а освен това има роднински връзки с хора, които са заемали много важни позиции в бившия режим. Как ще коментирате това?
Аз нямам лични наблюдения, но следя това, което излиза в пресата. Не мога да повярвам, ако поне част от това е истина, не мога да разбера каква е схемата. Всички тия неща, които излизат наяве и не се приемат като много сериозни причини този човек да не стане кмет, значи нещо се случва отзад, което не е нормално. Някой дърпа конците много сериозно, наистина не го разбирам.

А кой дърпа конците?
Кой ги дърпа!? Ами според мен комунистите от едно време са пак същите хора, но са си сменили боята. Знаете как стоят нещата.

Как се определяте в политическо отношение?
Със сигурност съм националист. Със сигурност!

Стефан Парлапански