Символ на ВСГР и два лозунга
ВСГР Символ на ВСГР За майка България

ВСЕБЪЛГАРСКИ СБОР ГЕОРГИ РАКОВСКИ

Вестник Свободно слово

вестник Свободно слово-лого

Вестник „Свободно слово" започва да излиза през 1991 г., първоначално като издание на Независимото дружество за защита на правата на човека в България със седалище в гр. Септември (Сараньево) и централа в София. Негов пръв директор е най-дългогодишния политически затворник в Европа след Втората световна война Илия Минев. Тук ще публикуваме някои материали, помествани във вестника.

Фейсбук група на читателите на в-к "Свободно слово": Автентични националисти (фейсбук-страница на вестник "Свободно слово")

Качествен облик на Илия Минев

Публикация на в-к Свободно слово | бр. 76(35), 01.12.2020 - 08.01.2021 | автор: Димитър Николов

За да успеем в анализирането на същността на дадена историческа личност е необходимо да разгледаме определени моменти от живота му. Това с пълна сила се отнася и за първопроходникът на демокрацията у нас, непосредствено преди падането на живковизма. А това е Илия Минев от гр. Сараньево.

......  пълен текст на статията

200 години от рождението на предводителя и идеолога на българската национална революция. Анализ на личността, характера и идейните възгледи на Георги Раковски.

Публикация на в-к Свободно слово | бр. 80(39), 03.05.2021 - 10.06.2021 | автор: Димитър Николов

На 14.04.2021 г. се навършиха 200 години от рождението на великия български национален ръководител по време на Османското иго през ХIХ век, Г.С. Раковски.

По времето на живковия терористичен режим моето поколение, т.е. около 60-годишните почти нищо не учихме за този велик българин, който не само с перо като Отец Паисий, но и с пушка на рамо се стремеше да пробуди българщината в душите и сърцата на предците ни.

......  пълен текст на статията

Консервативен национализъм и настоящите предизвикателства пред него

Публикация на в-к Свободно слово | бр. 70(29), 07.05.2020 | автор: Димитър Николов

През XIX-ти век човечеството става свидетел на тясното обвързване на национализма с консерватизма. Стимулатор за това обвързване е марксизмът. Един от неговите принципи е Пролетариатът няма отечество. Той се стреми да обедини пролетариите от различните нации в съюзи, а те пък от своя страна се обединяват през 1864 г. в Първият интернационал. Той създава ново класово самосъзнание за сплотеност и солидарност, без привързването на човека към националната принадлежност. Част от веруюто на това обединение е Пролетарии от всички страни, съединявайте се.

......  пълен текст на статията

БОРИС, БЪЛГАРИЯ, БОГ

Публикация на в-к Свободно слово | бр. 76(35), 01.XII.2020 - 08.I.2021 | автор: Стефан Парлапански

БРАННИК е патриотична организация, създадена в края на 1940 г. по силата на Закона за организиране на българската младеж. Тя има за цел възпитанието на българските деца и младежи в националистически и промонархически дух. Основният лозунг на Бранник е Борис, България, Бог, а емблемата й е била с формата на щит, в средата на който е извезана голяма буква Б. Организацията е осъществявала предказармена физическа и идеологическа подготовка, както и пропаганда срещу комунизма, либерализма и западните плутократични режими.

......  пълен текст на статията


Поздрав към читателите на вестник Свободно слово и всички осъзнати българи с идването на 2021 г. от раждането на Христа

Публикация на в-к Свободно слово | бр. 77(36), 09.І.2021 - 16.ІІ.2021 | автор: Димитър Николов

Дами и господа, скъпи братя и сестри,

Като поддръжници на консервативния национализъм имам честта да ви поздравя с настъпването на един от двата най-светли празници през годината от християнска гледна точка и започването на 2021 г. Изминалата 2020 г. бе една от най-страшните, в която сме живели. Само най-старите поколения помнят бомбардировките на София, Враца и Дупница през времето на Втората световна война от така наречените освободители – англичани и американци, както и събитията след 9 септември 1944 г., когато българския народ и произхождащата от него интелигенция бяха подложени на неповторим терор с решаващата помощ на болшевишкото оръжие.

......  пълен текст на статията