символ на ВСГР и два лозунга
ВСГР Символ на ВСГР За майка България

ВСЕБЪЛГАРСКИ СБОР ГЕОРГИ РАКОВСКИ

вестник Свободно слово-лого

Поздрав към читателите на вестник Свободно слово и всички осъзнати българи с идването на 2021 г. от раждането на Христа

Отпечатано във в-к Свободно слово | бр. 77(36), 09.01.2021 - 16.02.2021 | автор: Димитър Николов

Дами и господа, скъпи братя и сестри,

Като поддръжници на консервативния национализъм имам честта да ви поздравя с настъпването на един от двата най-светли празници през годината от християнска гледна точка и започването на 2021 г. Изминалата 2020 г. бе една от най-страшните, в която сме живели. Само най-старите поколения помнят бомбардировките на София, Враца и Дупница през времето на Втората световна война от така наречените освободители – англичани и американци, както и събитията след 9 септември 1944 г., когато българския народ и произхождащата от него интелигенция бяха подложени на неповторим терор с решаващата помощ на болшевишкото оръжие.

През изминалата 2020 година обаче, се случи нещо добро. То е, че се родиха най-много деца, а те са решаващ фактор за бъдещето развитие на Отечеството. Затова нека идната година раждаемостта да продължи да се увеличава с все по-високи темпове.

Като консервативни националисти ние спазваме християнските заповеди и ценности. Такива заповеди ни учат да не крадем и да не лъжем, а другарчетата от няколкото БКП-та и БСП-то,както и техните създания от ГЕРБ, МВРО и др. правят точно обратното. Затова пожелавам на всички българи:

1. Стига толкова политици – майкопродавци, които за една шепа леща са готови да продадат Отечеството. Много са примерите от началото на миналия век, та до днес (Д. Благоев, Г. Димитров – Тарабата, Ал. Стамболийски, Р. Даскалов, известните отечественофронтовски ръководители Коларов, Тодор Живков, Андрей Луканов, Желю Желев, Сергей Станишев, Ахмед Доган и производните му и накрая Бойко Борисов без да е последен по големината на своите предателства спрямо предшестващите го имена).

2. Второто ми пожелание е пряко свързанно с първото. Желаем славният ни народ през идната година да върви с големи стъпки към декомунизация и лустрация на държавата. Днес дори и някои наши сподвижници могат да ни отговорят, че е вече късно за това. Аз бих им казал, че никога не е късно да се проправи път на честни и отговорни люде до лостовете на властта, а това може да стане чрез декомунизация и лустрация.

3. Да видим Родината ни освободена от чуждестранни атрибути, символи и паметници. Не бива младите поколения да гледат по различни събития как се развяват байраци на СССР, Русия и Турция. В същото време не трябва да се слагат на улици и площади имена, свързани с червеното минало и най-черните мракобесни дни от гербаджийски ръководители. Но да не бъдем голословни. Ще посоча някои конкретни примери. В малката трънска община преди 1944 г. е имало село, носещо името Баба. След тази дата го кръщават на някакъв шумкар Неделково. Днес малцината жители на селището желаят да върнат старото му име. И макар че са направили подписка, няма кой да им обърне внимание. Съседният общински център – Брезник, пък се отличава с това, че централното му площадче носи име 9 септември. Най-близкият областен град до столицата е Перник. До него пък има село, назоваващо се Мещица. Централната му улица е с название Леонид Брежнев. Тези нарушения на решения на ЕС за неносене на комунистически имена не бива да ви учудват, защото дори и в София не се изпълнява това решение. Така например столична община е приела решение, с което е казано, че Паметника на съветската армия трябва да се демонтира. Но мнозинството на съветниците в лицето на гербери и демократи не изпълнява решението. Така че пожелавам след настъпващите празници и предстоящите избори в управлението на страната да има все повече консервативни националисти и истински антикомунисти, а не мимикриращи и руски националисти.

4. Нека от новата година да се възцари коректността между хората и най-вече между трите общности, които съставляват България (българи, турчеещи се и цигани). Последната от тях извършва различни издевателства. Убива, краде и изнасилва бабите по малките населени места. Така спрямо тях е необходимо да се налагат по-сериозни мерки, а не да се помилват в разните съдилища.

Втората група пък е необходимо все повече да се присъединява към държавно-творческия елемент – българите, а не да счита Родината ни за турски вилает.

5. Пожелавам на сънародниците ни да не си създават чужди кумири, като това най-вече се отнася за други държави. Нека се съобразяваме на първо място с нашето българско състояние и да знаем, че всичко тече, всичко се променя.

Така например аз изпитвах огромно уважение към немската нация по различни причини. Но, в момента, как бих могъл да уважавам държава, която има за политически ръководител бивша комсомолска секретарка, която със своите действия спомага за дехристиянизирането на Европа.

6. Нека бъдем горди европейци, защото нашите деди са създали най-старата европейска държава, която съществува в момента. Да знаем, че европейския континент не се състои само от държавни субекти от ЕС, а на него има такива държави, които не са от политико-икономическия съюз, каквито са Швейцария и Норвегия. Да се интересуваме и от такива държави, чиито ръководители се грижат най-вече за развитието на своите нации, каквито са полската и унгарската. Дори и тук да правим разграничения, тъй като в момента действията на втората държава не са приятелски спрямо България.

7. Нека всички български граждани задружно да се борим за защита на националните интереси, като отхвърляме противонационалните чужди инициативи. Такава е Истанбулската конвенция, която е както противохристиянска, така и стремяща се да разбие в своите клаузи основната клетка на обществото (семейството). Да не забравяме, че у нас единствената религия, която е за тази конвенция е юдейската.

8. Като вестник, създаден от първопреходникът на човешките права у нас Илия Минев, ние сме за свобода и усъвършенстване на човешката личност. В България след 10 ноември 1989 г. не се състоя равен старт между различните субекти. За това ние пожелаваме както на репресираните, така и на техните наследници през 2021 г. да се прокарат закони и решения, които да намалят икономическите и финансови разлики между незаконно забогателите и тях.

Нека свободата в Отечеството върви успоредно със сигурността на човешката личност.

9. Дано през 2021 г. да се възцарява все по-голяма справедливост и солидарност между различните членове на обществото ни. Няма да има нищо по-добро от това да се изкоренят завистта и злобата.

10. Нека новата година ни донесе управници, които да съдействат за улесняване Принципа на референдумността и въвеждането на мандатността най-вече в съдебната система.

Дай Боже, Рождество Христово и новата година да ни бъдат честити и плодородни. Нека те да донесат на българина много здраве, щастие и любов!

Димитър Николов,

директор на в-к Свободно слово,

председател на ИК за образуване на ПП ВСГР.